Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meldpunt discriminatie herziet standpunt na kritiek: religieuze homohaat is toch niet oké

  •  
01-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
302 keer bekeken
  •  
Regenboogzebra in Rotterdam

© 2015-09-25 14:11:52 ROTTERDAM - Mensen lopen over een regenboogzebrapad op het Rotterdamse Churchillplein. Het kleurrijke zebrapad draagt bij aan de zichtbaarheid van de seksuele diversiteit

Het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) kreeg donderdag veel kritiek vanwege het bizarre standpunt over homohaat uit religieuze hoek. Volgens het meldpunt zou juridisch niets strafbaars zijn aan homohaat als het voortkomt uit religie. Inmiddels spreekt het meldpunt – na alle kritiek – van een ‘onjuiste beoordeling’ en neemt het afstand van het standpunt.
In eerste instantie meende het meldpunt dat homohaat in de context van geloofsovertuiging minder kwetsend is dan “reguliere” homohaat. Volgens het MiND zou het religieuze aspect “veel van het beledigende karakter” wegnemen. Het gaat hierbij om expliciete bedreigingen over homo’s die ‘verbrand’ of ‘afgemaakt’ moeten worden.
Het COC noemde de uitspraak ‘onbegrijpelijk’. “Godsdienst is geen vrijbrief om te discrimineren”, aldus COC Nederland.

Meer over:

leven, homohaat, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.