Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marine le Pen wil het dragen van keppeltjes verbieden

  •  
18-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
302 keer bekeken
  •  
8578329447_dc8b532913_z
De leidster van de Franse partij Le Front National, Marine le Pen, wil het dragen van keppeltjes in het openbaar verbieden. In 2012 kondigde ze al aan dat wat haar partij betreft alle uitingen van geloof uit het publieke leven verbannen moeten worden. In eerste instantie is het allemaal om de hoofddoek te doen, maar als dat betekent dat ook keppeltjes verboden moeten worden, dan is dat maar zo, aldus Le Pen. Dat standpunt heeft ze vrijdag in een interview met BFMTV herhaald.
Volgens Le Pen worden vrouwen en de hoofddoek gebruikt door moslims om de islam te verspreiden. Daarom zouden alle opvallende religieuze uitingen verboden moeten worden. Wat dat precies is, een ‘opvallende’ religieuze uiting, blijft een beetje in het midden: of kettinkjes met een kruis ook verboden moeten worden, of bijvoorbeeld vanaf welke grootte een kruis ‘opvallend’ is, het blijft vooralsnog een raadsel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.