Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man 'verzet' zich tegen komst vluchtelingen en bedreigt COA met granaten

  •  
07-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vluchtelingen komen aan in Kaatsheuvel

© 2016-01-06 13:43:22 KAATSHEUVEL - De eerste asielzoekers komen aan in vakantiepark Droomgaard waar tijdelijk woonruimte beschikbaar is gesteld. ANP ARIE KIEVIT

Het “verzet” tegen de komst van vluchtelingen heeft de afgelopen tijd een gewelddadig karakter gekregen. Zo ook zaterdag. Een man bedreigde medewerkers van het COA in Kaatsheuvel. Hij riep dat hij handgranaten bij zich had en ze wilde gebruiken. COA-medewerkers waarschuwden de politie, waarna de man werd opgepakt. Hij had inderdaad explosieven begraven in de Loonse en Drunense Duinen. De politie vond uiteindelijk op zijn aanwijzingen negen mortiergranaten en een fosforgranaat.
Omdat een van de gevonden granaten instabiel was, werd deze op een open plek tot ontploffing gebracht. Ook bij hem thuis vond de politie resten van munitie.
Als reden voor zijn aanval zei de man het niet eens te zijn met de komst van vluchtelingen naar het azc in Kaatsheuvel. De politie heeft een proces-verbaal tegen de man, die overigens dronken was bij zijn aanval, opgemaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.