Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Labour zet economen Piketty en Stiglitz in adviesraad

  •  
27-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
un300.jpg
Britse oppositiepartij hoopt pragmatisch en haalbaar economisch beleidsprogramma te ontwikkelen
De Britse Labourpartij heeft de gerenommeerde econoom Thomas Piketty en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in een adviesraad opgenomen. De raad moet het economisch beleid van de partij gaan versterken.
Jeremy Corbyn is deze maand tot leider van de Labourpartij benoemd. Binnen de partij zijn er zorgen over zijn linkse opvattingen die te radicaal zouden zijn waardoor de partij kiezers zou verliezen. Het aanstellen van Piketty en Stiglitz moet volgens Labours schaduwminister van Financiën, McDonnell, vertrouwen winnen. 
RTEmagicC_pikachu.jpg
De Amerikaanse Stiglitz is criticus globalisering en kreeg in 2001 de Nobelprijs voor economie. De Franse Piketty is bekend van zijn bestseller Kapitaal in de 21e eeuw waarin hij schrijft over economische ongelijkheid. 
Verder zitten de voormalige beleidsmaker van de Britse centrale bank en een aantal hoogleraren in het adviespanel. Met deze raad hoopt de partij een pragmatisch en haalbaar economisch beleidsprogramma te ontwikkelen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.