Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koningin Maxima legt aan Merkel uit waarom ze feminist is

  •  
25-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
g20
Koningin Maxima verklaart tijdens de G20 in Berlijn feminist te zijn of althans in de feministische zaak te geloven. Tijdens een paneldiscussie met Duitse bondskanselier Angela Merkel, Amerikaanse presidentsdochter Ivanka Trump en IMF-directeur Christine Lagarde legde ze aan de Merkel uit wat het feminisme precies betekent.
De koningin vertaalde het feminisme als het zijn voor ‘gelijke rechten en keuzes’, waarna Merkel antwoordde dat ze dan inderdaad één is.
Ivanka Trump sprak over het belang van meer vrouwen in topposities. Toen haar gevraagd werd hoe ze dan over haar vader zijn seksisme dacht antwoordde ze het volgende:
"Ik ken de kritiek in de media. Maar in het bedrijf van mijn vader hebben tientallen jaren veel vrouwen gewerkt. Ze kregen alle kansen. Bij ons thuis was dat ook altijd zo. Hij gaf me alle kansen; er werd geen onderscheid gemaakt tussen mij en mijn broers."
De zaal lachte haar daarop uit en er klonk luidkeels boegeroep.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.