Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Khadija Arib officieel herkozen als Kamervoorzitter

  •  
29-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Verkiezing van de Voorzitter van de Tweede Kamer

© 2017-03-29 09:21:51 DEN HAAG - Khadija Arib tijdens een debat over haar herbenoeming tot voorzitter van de Tweede Kamer. ANP REMKO DE WAAL

PvdA-Kamerlid Khadija Arib is woensdag officieel herkozen tot voorzitter van de Tweede Kamer. Van de 122 stemmen kreeg ze er 111. Er was geen andere kandidaat voor de functie, de stemming was daardoor meer een formaliteit. Arib bedankte de Kamer voor het vertrouwen dat zij van hen krijgt.
Arib heeft het afgelopen jaar haar taak als Kamervoorzitter voortreffelijk uitgevoerd. Dat zich geen tegenkandidaten hebben gemeld is volgens de VVD, D66 en GroenLinks dan ook een groot compliment. Arib volgde vorig jaar VVD’er Anouchka van Miltenburg als Kamervoorzitter. Van Miltenburg maakte er als voorzitter geregeld een potje van, maar stapte op nadat bekend werd dat zij een rol had gehad in de politieke nasleep van de Teevendeal.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.