Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

José Manuel Barroso krijgt vervroegde pensioenuitkering van Europese Commissie

  •  
28-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8021060432_402173cf0e_k
José Manuel Barroso, oud-president van de Europese Commissie, ontvangt maandelijks 7000 euro vervroegd pensioen van de Europese Commissie. Normaal gesproken krijgen oud-EU-politici de toelage zodra ze stoppen met werken en daadwerkelijk met pensioen gaan, maar Barroso heeft momenteel nog een hoge adviesfunctie bij grootbankier Goldman Sachs. Een omstreden transfer, gezien de rol die Goldman Sachs speelde voor en tijdens de Europese schuldencrisis.
Na de overstap van Barroso naar Goldman Sachs gaf de Europese Commissie opdracht tot een onderzoek door haar Ethische commissie. Jean-Claude Juncker, de opvolger van Barroso, riep EU-medewerkers op om Barroso voortaan als lobbyist te behandelen in plaats van als oud-Commissaris. Ook zamelden EU-ambtenaren zo’n 140.000 handtekeningen in om Barroso zijn pensioen te ontnemen. Naar nu blijkt tevergeefs. Barroso, die in maart de pre-pensioengerechtigde leeftijd van 60 bereikte, zou zelf om het geld hebben gevraagd.
Cc-foto: eeas

Meer over:

eu, economie, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.