Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café met Tomas Derckx en Ahmed Marcouch over anti-homogeweld

  •  
08-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
M-D
De vierde aflevering van de podcast Joop-café staat online! In deze podcast spreekt iedere week een andere redacteur van Joop met twee interessante opiniemakers over de actualiteit, opvallende recent gepubliceerde opinies, lastige dilemma’s of onverslijtbare ideeën.
Dit keer was de beurt aan Joop-redacteur Meredith Greer. Bij haar aan tafel schoven Tomas Derckx en Ahmed Marcouch. Aanleiding is de mishandeling van twee mannen in Arnhem vorig weekend die hand in hand liepen. Het was homohaat in zijn meest ellendige vorm. Al snel werd met de vinger richting de etniciteit van de verdachten gewezen: het zouden Marokkanen zijn geweest, moslims. Het incident werd al gauw als de spreekwoordelijke stok aangegrepen om ‘de Marokkaan’ mee te slaan. Al bleek het achteraf om een gemengde groep te gaan.
Joop-redacteur Meredith Greer sprak met oud-PvdA-Kamerlid en voormalig politieagent Ahmed Marcouch en Tomas Derckx in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond over het incident en anti-homogeweld in het algemeen. Is anti-homogeweld een ‘Marokkanenprobleem’?
Luister hier het gesprek terug:
Joop-café wordt wekelijks verspreid via iTunes, je kunt je hier abonneren.
Fragmenten uit de postcast worden ook in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.00 en 04.00 ook uitgezonden op NPORadio1 in het VARA-programma van Malou Holshuijsen: De Nacht van de Radio.
Foto Ahmed Marcouch: ANP Foto Tomas Derckx: Volkskrant-video still
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.