Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café met Sinan Can en Hasna: Is Anne Fleur Dekker een nieuwe Ayaan Hirsi Ali?

  •  
14-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
anne
In deze aflevering van de wekelijkse podcast Joop Café spreekt Francisco van Jole met Sinan Can, gelauwerd documentairemaker en bekend van onder meer Bloedbroeders en Arabische Storm, en met Hasna El Maroudi, Joop-redacteur, columnist en feministe.
sinan
Sinan staat op het punt te vertrekken naar Irak en Syrië voor een documentaire-serie over de opkomst en ondergang van IS. Hij vertelt hoe de gevreesde terreurorganisatie is opgericht door een draaideurcrimineel die z’n moeder tevreden wilde stellen. Daarna gaat het gesprek over het Turks referendum, waarom Sinan is gaan stemmen en hoe intimiderend de Erdogan-aanhang is. Hasna vertelt dat de Marokkaanse politiek in vergelijking daarmee niet zo leeft in de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap en hoe dat komt.
hasna
Vervolgens wordt gesproken over de open brief die Vrij Nederland-redacteur Harm Ede Botje schreef aan Theodoor Holman vanwege diens seksistische column over Anne Fleur Dekker. Botje maakt de vergelijking tussen Anne Fleur en Ayaan. Hoe terecht is die? Sinan heeft daar zo zijn eigen ervaring mee. Hij maakte ruim tien jaar geleden de spraakmakende documentaire ‘De heilige Ayaan’ die in 2006 leidde tot de val van het kabinet Balkenende II. Hasna weet veel over hoe mannen met vrouwen omgaan in het debat. Francisco van Jole is zo bijdehand dat ter plekke te demonstreren.
Delen uit het gesprek worden vannacht uitgezonden op NPORadio1 in De Nacht van de Radio , gepresenteerd door Malou Holshuijsen.
Abonneer je via iTunes op de Joop-podcast met onderstaande link
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.