Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Japan gaat opnieuw walvissen afslachten

  •  
28-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walvis_300_02.jpg
Japanners ontwikkelen nieuw "wetenschappelijk" programma om internationaal verbod te omzeilen
Japan gaat opnieuw walvissen afslachten in de Zuidelijke IJszee. De walvissen hebben een jaar lang in het gebied kunnen doorbrengen zonder vrees voor de Japanse harpoenen na een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Nu heeft het Japanse visserijagentschap laten weten toch weer 300 dwergvinvissen te zullen gaan vangen.
Volgens dierenbeschermingsorganisatie IFAW staat de Japanse vloot op het punt uit te varen. De Japanners hebben altijd volgehouden dat de jacht uitsluitend voor de wetenschap bedoeld was. In maart 2014 oordeelde het Internationaal Gerechtshof in Den Haag echter dat de Japanse walvisvaart illegaal was en geen enkel wetenschappelijk doel dient. 
Om die uitspraak te omzeilen hebben de Japanners nu een nieuw programma verzonnen om in naam van de wetenschap op grote schaal walvissen af te slachten. In 1987 werd de walvisvaart aan banden gelegd, waarop Japan de slachtpartijen in naam der wetenschap voortzette. De komende twaalf jaar willen Japanse “wetenschappers” bijna vierduizend walvissen doden in een groot gebied rond de Zuidpool. 
Bron: NOS

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.