Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italië betaalde terroristen miljoenen voor gijzelaars

  •  
08-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jazeer_300.jpg
Media kregen fictief verhaal voorgeschoteld over bevrijding, die nooit plaats heeft gevonden
De Italiaanse regering heef miljoen betaald aan terroristen en piraten om gijzelaars vrij te kopen. Al Jazeera onthult dat er 11 miljoen dollar is betaald aan Al Nusra, een bende van islamistisch extremisten die opereert in Syrië en gelinkt wordt aan Al Qaida.
In de documentaire The Hostage Business , die vanaf 12 oktober in zijn geheel te zien is, wordt ook getoond hoe de Italiaanse regering het verzonnen verhaal de wereld in stuurde dat een gegijzeld duo was vrijgekomen na een spectaculaire bevrijdingsactie door Somalische troepen. In werkelijkheid was er meer dan een half miljoen dollar losgeld betaald. De regering ontkent dat er betaald en zegt dat de families het geld zelf bij elkaar hebben gebracht. De families zeggen van niets te weten.
Daar tegenover staan de Amerikanen die nooit betalen en tot voor kort zelfs families verboden te onderhandelen met de terroristen. Dat zou James Foley het leven gekost hebben.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.