Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Islamitische medewerker joodse supermarkt redde 6 klanten van de dood

  •  
10-01-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
held300_01.jpg
Terwijl de terrorist binnenstormt, begeleidt Lassana Bathily 6 klanten naar de koelcel onder de winkel ... Politie dacht in eerste instantie dat hij een verdachte was
Zes supermarktklanten van de kosjere zaak in Parijs, werden vrijdag gered doordat een Malinese Fransman die in de zaak werkte, ze in rap tempo naar de koelcel onder de winkel bracht. Daar ging de deur op slot, waarna ze daar verbleven totdat de politie de gijzeling had beëindigd.
De man schakelde voordat hij middels een goederenlift het pand verliet, eerst de koelinstallatie uit. In eerste instantie dacht de politie dat hij een verdachte was maar zag al snel in dat de man belangrijke informatie voor hen had.
Een slachtoffer belt vanuit de koelcel met Malik Yettou, een gemeenteraadslid, en maakt zelfs nog een grap, vertelt de volksvertegenwoordiger.
En volgens die laatste hadden zij het erg koud in de kelder, maar grapte Yannou nog wel “dat ze een fles wijn zouden openmaken, die lagen er toch genoeg.
De man zelf blijft nuchter over de daad waarmee hij onder andere een zes maanden oude baby redde. De klanten waren in paniek, maar hij begeleidde ze snel naar een veilige plek.
Ik deed de deur snel dicht, het licht uit en vertelde hen om rustig te blijven en verliet de kelder weer
De terroristen hadden onder meer als motief dat Frankrijk veel moslims in Mali en Syrië onrecht zou hebben aangedaan, meldt RTL Nieuws in haar uitzendingen.
Lassane heeft nu een eigen fanpagina op Facebook.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.