Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Intimidatie en aanranding op Defensie Academie

  •  
27-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Cadetten en instructeurs maken zich schuldig aan racisme en vrouwenhaat
Op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) in Breda maken de leidinggevenden en cadetten zich schuldig aan ongewenst gedrag. Het ministerie van Defensie heeft een onderzoek ingesteld om de misstanden in kaart te brengen. Uit dit onderzoek blijkt nu dat ‘ruim eenderde van de leerlingen wel eens te maken heeft met ongewenst gedrag’.
Reden voor het onderzoek zijn de twintigtal klachten van cadetten en oud-cadetten. Veertien van de klagers zijn vrouwen. ACOM, de militaire vakbond heeft de wanpraktijken bevestigd. Voormalige docenten van de NLDA zeggen dat de gevallen die bekend zijn bij de vakbond ‘slechts het topje van de ijsberg zijn’ en dat wanpraktijken binnen de officiersopleiding structureel plaatsvinden. Minister van Middelkoop kondigt aan strengere maatregelen te nemen om de omstandigheden te verbeteren. “De omstandigheden die ongewenst gedrag op de opleidingsinstituten van Defensie in de hand werken, worden aangepakt, en de regels die Defensie aan gedrag stelt, zullen daar beter worden gehandhaafd.”
De conclusies van dit onderzoek komen bijna overeen met die uit een eerder onderzoek in 2006. De maatregelen die destijds zijn getroffen hebben niet voor verbetering gezorgd.
Lees hier het rapport en de brief van de minister Middelkoop aan de Kamer
cc-foto: Alain Elorza

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.