Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Ex-campagneleider Trump verwikkeld in witwaspraktijken'

  •  
21-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
US-DONALD-TRUMP-GIVES-SPEECH-ON-PRESIDENTIAL-ELECTION-IN-NEW-YOR

© 2016-06-22 00:00:00 NEW YORK, NY - JUNE 22: Campaign chairman Paul Manafort checks the podium before Republican Presidential candidate Donald Trump speaks during an event at Trump SoHo Hotel,

Dat voormalig campagneleider van Donald Trump, Paul Manafort, vuistdiep in Rusland zit, was al bekend. The New York Times schreef eerder dat hij jarenlang grote illegale betalingen zou hebben ontvangen uit de hoek van de voormalig Rusland-gezinde president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj. In het kasboek van Janoekovitsj dook ook de naam van Manafort op, maar de ex-campagneleider bleef stelling ontkennen. Manafort was jarenlang adviseur van Janoekovitsj, die op zijn beurt een vertrouweling is van Poetin zelf.
In het kasboek wordt Manafort maar liefst 22 keer genoemd, over een tijdspanne van vijf jaar. Het bedrag dat hij zou hebben ontvangen: 11,3 miljoen euro. Manafort beweerde dat het onzin is dat hij geld zou hebben aangenomen. Het ontkennen wordt nu nog lastiger: een Oekraïens Parlementslid heeft documenten waaruit blijkt dat Manafort betalingen aan zijn adres heeft geprobeerd te verdoezelen. Documenten waaronder een factuur van 750.000 dollar, weggesluisd via een buitenlandse rekening en vermomd als betaling voor computers.
Manafort houdt desondanks voet bij stuk en beweert dat het Parlementslid, Serhiy A. Leschenko hem heeft geprobeerd te chanteren. Het document is volgens Manafort nep.
Manafort moest zijn werk als campagneleider voor Trump neerleggen nadat bekend werd dat hij 12,7 miljoen dollar zou hebben ontvangen uit een illegaal fonds dat was opgezet door de Partij van de Regio’s, de politieke partij waartoe Janoekovitsj behoorde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.