Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Holocaust-expert geschorst wegens vergelijking Trump en Hitler

  •  
14-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
fVZtTzPDWKYFfGb-800x450-noPad
Een Amerikaans docent is geschorst na een klacht van een ouder omdat hij een vergelijking had gemaakt tussen de retoriek van Trump en die van Hitler. De leerkracht tekende daarbij aan dat hij beide politici beslist niet op een lijn wilde stellen, noch dat hij wilde waarschuwen dat Trump een nieuwe Hitler was. Frank Navarro geeft al veertig jaar les en wordt door het Amerikaanse Holocaust Museum als expert aangemerkt.
Navarro besteedt in zijn lessen onder meer aandacht aan de opkomst van totalitaire ideologieën. In die context stelde hij dat de taal waarmee Trump zich met ‘Make America Great Again’ en het uit willen wijzen van migranten profileert, parallellen vertoont met hoe Hitler kiezers wierf. Dat was voor een ouder reden via email een klacht in te dienen. De Mountain View High School, gelegen in het hart van Silicon Valley, besloot daarop direct tot schorsing over te gaan. De schoolleiding stelt dat veel leerlingen stress vertonen als gevolg van de politieke situatie en dat de school “een emotioneel veilige omgeving” moet zijn.
Een online petitie om de schorsing ongedaan te maken heeft inmiddels al meer dan 30.000 ondertekenaars.

Meer over:

donald trump, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.