Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe geld ervoor zorgt dat we het menselijk ras verpesten

  •  
29-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
money300_08.jpg
Man hekelt de teloorgang van de deelcultuur in prachtige clip uit film HUMAN, van de Franse fotograaf en filmmaker Arthus-Bertrand
Wat maakt ons mens? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de film Human. Arthus-Bertrand laat in 60 verschillende landen mensen aan het woord over menselijkheid. Volgens de fotograaf en filmmaker ontbreekt het ons aan menselijkheid. Eén van de mannen die aan het woord komt hekelt onze afhankelijkheid van geld. Met het oog op de huidige vluchtelingenproblematiek raakt hij de spijker op zijn kop.
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
A small insight into a great film. HUMAN – Created by Yann Arthus-Bertrand.#WhatMakesUsHUMAN
Posted by AIME on Saturday, 26 September 2015
Hij zegt onder meer:
“We delen onze spullen niet meer. Het doet ons als mens de das om, als een gemeenschap, als een ras. We onthouden andere mensen van onderdak. We onthouden andere mensen van eten. Andere mensen hebben geen recht op overleven. Alleen maar vanwege geld.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.