Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geheim twitter-account van Geert Wilders

  •  
12-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
675 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-01-12-om-14.06.53
Helemaal niemand volgen blijkt toch ook voor Wilders een gemis
Geert Wilders houdt er in het geheim een tweede Twitterprofiel op na. Dat ontdekte RTL Nieuws. Waar Wilders met zijn officiële account helemaal niemand volgt en alleen zendt, gebruikt hij zijn tweede account om op de hoogte te blijven van onder andere de escapades van Donald Duck en Kim Holland.
Bij navraag door RTL blijft het enige PVV-lid stil. Wel zijn, heel gek, opeens alle tweets van het account gewist en is het afgeschermd voor ongeoorloofde meelezers. RTL ontdekte dat het account vermoedelijk van Wilders was, nadat een tweet vanaf het officiële account een paar minuten eerder al door de andere afzender werd geplaatst. Dat bericht werd vervolgens gauw weer verwijderd. Ook volgt hij het resort op Bonaire waar hij een paar jaar terug verbleef en blijft hij graag op de hoogte van wat er in geboorteplaats Venlo gebeurt.
Wilders wil overigens niet alleen weten wat Oom Donald uitspookt: Geert volgt maar liefst zeventien accounts uit de Donald Duck. Verder blijft hij via ruim veertig accounts op de hoogte van wat er in Israël gaande is, onder andere via Netanyahu en de ultranationalistische Lieberman en het Israëlische leger.
Verder blijkt nu dat Wilders vanaf het ene account graag journalisten en politieke tegenstanders de huid vol scheldt, maar dat hij via zijn andere account toch graag op de hoogte blijft van wat zij zeggen. Zenden doet hij overigens weinig vanaf het tweede account: geen enkele tweet en slechts 14 retweets. Allemaal over hemzelf.
Cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws, media, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.