Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grote namen scharen zich als lijstduwer achter Simons

  •  
05-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
syl
Sylvana Simons heeft bij Dit is de Dag bekend gemaakt wie de lijstduwers van haar politieke partij Artikel 1 zijn. Twee van de namen zijn feminist, activist en oud-politicus Anja Meulenbelt – die al publiekelijk heeft laten weten Simons te ondersteunen – en emiritus hoogleraar Gloria Wekker. Ook spreekt Simons over haar beslissing om DENK te verlaten en wat zij beoogt met Artikel 1.
‘Ik wil gelijkwaardig meepraten en geen mooi plaatje zijn op verkiezingsposter van bestaande partijen.’ Zo verklaart Sylvana Simons haar keuze om een nieuwe politieke partij te starten.
Net voor de Kerst stapte Sylvana Simons op bij de politieke beweging DENK van oud PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk. En startte ze een nieuwe partij: Artikel 1, gebaseerd op het gelijknamige eerste artikel van onze grondwet dat gelijke behandeling in Nederland moet garanderen. ‘Onze lijst zal representatief zijn voor waar wij voor staan.’
Het hele radiointerview is hier te beluisteren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.