Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Grootste kletskoek die ik ooit gehoord heb'

  •  
27-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
00_300.jpg
O, o, Den Haag: Pauw-redacteur Peter Kee reageert geërgerd op opinie Francisco van Jole
Francisco van Jole schreef woensdagochtend op Joop dat hij een coalitie van VVD-CDA-D66-SP voorziet die zonder verkiezingen tot stand komt. Het kabinet is uitgeregeerd en nieuwe verkiezingen zijn geen optie, meent hij. Peter Kee, parlementair redacteur van de talkshow Pauw, Haagse insider en auteur van de bestseller ‘Het Briefje van Bleker’, noemt het verhaal in een reactie ‘de grootste kletskoek die ik ooit van het orakel uit Rotterdam gehoord heb’.
Volgens Kee is zo’n zet ondenkbaar, alleen al omdat D66 nooit akkoord zal gaan met een nieuw kabinet dat zonder verkiezingen tot stand komt. De partij is juist ooit opgericht om aan die praktijk een einde te maken, constateert hij fijntjes in de wekelijkse rubriek van DeNieuwsBV.
Het duo praat verder over de situatie die nu in Den Haag is ontstaan, de toekomst van de coalitie en over het vertrek van Jan Marijnissen als partijvoorzitter.
Lees ook de opinie van Francisco. Rutte 3: VVD-CDA-D66-SP

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.