Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks: Overheid moet seksisme GeenStijl niet langer financieren

  •  
08-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1179 keer bekeken
  •  
Debat over mijden van zorg vanwege kosten

© DEN HAAG - Corinne Ellemeet (Groenlinks) tijdens het Tweede Kamerdebat over het bericht dat tien procent van de Nederlanders zorg om financiele redenen mijdt. ANP BART MAAT

GroenLinks wil weten hoe het zit met overheidsadvertenties op de omstreden website GeenStijl. Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet heeft mondelinge vragen aan staatssecretaris Wiebes van Financiën aangemeld. Aanleiding is het spraakmakende manifest van 130 vrouwelijke journalisten en opiniemakers die de schokkende seksistische content en intimidatiepraktijken van de site aan de kaak stellen.
Bij het ministerie van Defensie is na enig aandringen de bewustwordingscampagne inmiddels aangekomen. De krijgsmacht staakt het adverteren op de site. De Belastingdienst zou nog niet tot de conclusie zijn gekomen dat dergelijke uitingen in strijd zijn met het karakter van de overheid. Ellemeet wil weten hoe dat zit en dat het stopt. Ze verklaart:
"De oproep van GeenStijl om Volkskrant-journaliste Reijmer seksistisch te becommentariëren is het zoveelste dieptepunt. Seksisme in de media is niet een zaak van overheid en politiek alleen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat de overheid het goede voorbeeld geeft en seksisme in de media op geen enkele manier ondersteunt. Het is dan ook heel goed dat Defensie zijn advertenties heeft teruggetrokken, maar als het zo is dat de Belastingdienst, óók een overheidsorgaan, dat nog niet gedaan heeft, moet daar snel verandering in komen. Daarom wil ik van staatssecretaris Wiebes horen of het klopt dat de Belastingdienst adverteert op GeenStijl en hoe de staatssecretaris ervoor gaat zorgen dat de Belastingdienst seksisme in de media niet langer financieel ondersteunt."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.