Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Google betaalt vrouwelijke medewerkers structureel minder dan mannen’

  •  
08-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FILES GERMANY GOOGLE PROFITS RISE

© 2005-10-21 02:16:01 epa00557500 (FILES) A file photograph showing a magnifying glass enlarging the logo of the internet search engine company Google on a computer monitor in Schwerin, Germany

Google discrimineert vrouwen. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Arbeid, dat de techgigant nu voor de rechter sleept. Vrouwelijke medewerkers in de Verenigde Staten zouden structureel minder betaald krijgen dan de mannelijke medewerkers. Volgens het ministerie zou uit een nog lopend onderzoek blijken dat er sprake is van systematische compensatieverschillen. Het wil de techgigant middels een rechtszaak nu dwingen om meer salarisinformatie en andere documenten openbaar te maken.
Google ontkent de beschuldigingen stellig. “Elk jaar doen we een uitgebreide en robuuste analyse van het salaris voor mannen en vrouwen en wij hebben geen loonkloof gevonden. Behalve het geven van een ongegronde uitspraak die we voor het eerst in de rechtszaal hoorden, heeft het ministerie van arbeid geen gegevens verstrekt of zijn methodologie gedeeld”, zegt het bedrijf in een verklaring aan de Britse krant The Guardian.
Het Amerikaanse ministerie van Arbeid is echter overtuigd van zijn zaak:
“Maar op dit moment heeft het ministerie overtuigend bewijs ontvangen van zeer significante discriminatie tegen vrouwen in de meest voorkomende functies op het hoofdkantoor van Google. De analyse van de overheid wijst er op dit moment op dat vrouwendiscriminatie bij Google vrij extreem is, zelfs voor deze industrie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.