Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geweld wint: geen azc in Geldermalsen

  •  
23-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
386 keer bekeken
  •  
geldermalsen300_01.jpg
Voorstel van burgemeester om 1500 vluchtelingen op te vangen is van tafel
Het gemeentebestuur van Geldermalsen wilde graag opvang bieden aan zo’n 1500 asielzoekers. Dat voorstel is nu van tafel, zo maakte burgemeester De Vries op een persconferentie bekend. De burgemeester onderstreepte tijdens zijn persconferentie dat de verantwoordelijkheid van Geldermalsen overeind blijft en dat zij dus met een nieuw plan zal komen als er ‘meer rust en tijd’ is. Vorige week liep het bij een inspraakavond over de komst van een asielzoekerscentrum compleet mis toen een aantal ‘bezorgde burgers’ hekken rondom het stadhuis omver wierpen en het gebouw bestormden.
geldermalsen
De politie probeerde te voorkomen dat betogers het stadhuis zouden binnendringen, maar werd bekogeld met vuurwerk. Daarop loste de politie waarschuwingsschoten. Veertien mensen werden hierbij opgepakt.
De Vries zei tijdens de persconferentie onder meer dat “de gekozen snelheid en de grootte” een inschattingsfout was. Het gemeentebestuur zou te snel en te gemakkelijk voorbij zijn gegaan aan de zorgen bij inwoners van de gemeente.
Het asielzoekerscentrum zou opvang moeten gaan bieden aan zo’n 1500 vluchtelingen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.