Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeente en politie Tilburg hebben lak aan rehabilitatie ex-criminelen

  •  
18-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
xmascard_300.jpg
Tientallen oud-veroordeelden krijgen per kerstkaart een waarschuwing dat ze in de gaten worden gehouden door de politie
Tientallen mensen die ooit veroordeeld zijn voor een misdaad, hebben van de politie Tilburg een kerstkaart gekregen met de waarschuwing dat ze in de gaten gehouden worden. De ontvangers van de kaarten noemen het een inbreuk op hun privacy.
‘Gelukkig nieuwjaar. Nog goede voornemens? WIJ WEL! We gaan u dit jaar weer trakteren op onze warme aandacht. Hartelijke groeten, uw gemeente en politie.’ Volgens de politie zelf is er helemaal niets mis met deze flinke dosis wantrouwen naar mensen die hun straf hebben uitgezeten en weer meedraaien in de maatschappij. De agenten vinden dat ze juist enorm behulpzaam zijn voor de voormalige criminelen en moet het kaartje voorkomen dat ze in hun oude gedrag terugvallen. 
‘We hebben de kerstkaarten persoonlijk bezorgd,’ zegt een politiewoordvoerder. ‘De kaart is gestuurd aan mensen die vroeger een woninginbraak hebben gepleegd of een straatroof. De meeste kaarten zijn in Tilburg bezorgd. Een van de ontvangers was zo ontstemd dat hij de Tilburgse advocaat Stijn Pessers inschakelde. Volgens Pessers klopt de kaartenactie ‘van geen kanten’ en maken politie en gemeente op grove wijze misbruik van persoonsgegevens. ‘Het is een inbreuk op de privacy van tientallen mensen. Cliënten hebben nu het idee dat ze voor de politie moeten oppassen.’
De advocaat heeft de gemeente nu officieel verzocht excuses aan te bieden en de kaarten niet langer te versturen. 
Bron: RTL Nieuws Cc-foto: Mike Brand

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.