Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geld voor inboedel vluchtelingen oneerlijk verdeeld

  •  
27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1404 keer bekeken
  •  
huis
Het tegoed dat vluchtelingen krijgen om hun huis in te richten is oneerlijk verdeeld in gemeenten. Het Brabants Dagblad deed onderzoek in dertig gemeenten en ontdekte – alleen in de provincie al –  dat er grote verschillen zijn tussen de bedragen die ontvangen worden.
Vluchtelingen die in Oisterwijk terechtkomen krijgen 10.000 euro voor de inboedel, als het een gezin met twee kinderen betreft. Een van zes krijgt 12.500 voor de inrichting van de woning. In Boekel geeft de gemeente maar 3500 euro voor een huishouden van vier personen. Alleenstanden krijgen in Oisterwijk 7373 euro en in Boekel 2200.
Het Brabants Dagblad onderzocht waarom er zulke grote verschillen bestaan. De gemeente Boekel zegt uit te gaan van Optimisdm, de intergemeentelijke sociale dienst, die van tweedehands meubelen uitgaat en dat 3500 daarvoor meer dan genoeg moet zijn. Volgens Ikea is 10.000 euro genoeg om een hele woning goed in te richten.
De gemeente Oisterwijk zegt momenteel te kijken naar het herijken van het minimabeleid en het inboedelgeld van vluchtelingen dat daar onderdeel van is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.