Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk start met bouw 'muur van Calais' die vluchtelingen moet weren

  •  
20-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
FRANCE-GB-IMMIGRATION-REFUGEES-WALL

© 2016-09-20 12:45:38 Workers pour concrete to build a wall near Calais migrant 'Jungle' camp along the road leading to the harbour of Calais, northern France on September 20, 2016 to stop migr

Dinsdag zijn arbeiders in Calais begonnen met de bouw van een muur om vluchtelingen te weren. Zij die via Frankrijk naar Groot-Brittannië proberen te vluchten, lopen straks letterlijk tegen een vier kilometer lange, vier meter hoge betonnen muur. De muur ligt op enkele honderden meters van het vluchtelingenkamp de ‘Jungle’.
Hoeveel vluchtelingen exact in de Jungle wonen is niet helemaal duidelijk; ergens tussen de 7.000 en de 10.000, en het aantal blijft stijgen. Het leeuwendeel van de vluchtelingen komt uit Soedan en Afghanistan.
De bouw van de muur van Calais moet voor het eind van het jaar af zijn en zal zo’n 2,2 miljoen euro kosten, het project wordt betaald door de Britten. Het is overigens nog maar de vraag of de muur daadwerkelijk zal leiden tot minder vluchtelingen, of dat het slechts zal leiden tot meer en grotere risico’s voor de vluchtelingen en hogere tarieven voor mensensmokkelaars.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.