Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Faillissement dreigt voor grootste thuiszorgorganisatie

  •  
27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
tsn_300.jpg
Directie TSN: bezuinigingen maken zorg onbetaalbaar
12.000 banen bij de grootste thuiszorgorganisatie van het land staan op het spel omdat het bedrijf zijn verplichtingen niet meer kan nakomen en uitstel van betaling heet aangevraagd. Meestal volgt daar een faillissement op.
Gekkenwerk, noemt Zion Jongstra, algemeen directeur van het thuiszorgbedrijf TSN Thuiszorg, het huidige beleid in de zorg. Zijn bedrijf moet op elke arbeidskracht 6 euro moet toeleggen omdat gemeenten niet voldoende niet kunnen of willen betalen voor de zorg. De gemeenten worden zelf geconfronteerd met draconische kortingen op hun budgetten door Den Haag. 
RTEmagicC_e73d9cc451.jpg
Sommige gemeenten willen zelfs helemaal stoppen met thuiszorg. Dan moet de burger zelf haar thuiszorg regelen, en dat terwijl we mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen laten wonen. Een dag in een verpleeghuis kost net zo veel als een maand thuiszorg. Ik ben ervan overtuigd dat het gekkenwerk is wat we nu doen.
TSN stelt dat de zorg met zo weinig geld alleen kan worden verricht door uitzendkrachten maar dat wil de organisatie patiënten niet aandoen omdat er dan steeds andere verzorgers opdraven.
cc-foto: Elisa Paolini

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.