Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook volhardt in Erdogan-censuur

  •  
18-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-04-18-om-13.35.41
Facebook heeft opnieuw een spotprent van het satirische TIJM Magazine over de Turkse president Erdogan verwijderd. Het is de tweede keer dat dit gebeurt. Dat meldt TIJM op Twitter. Volgens Facebook is de afbeelding ‘aanstootgevend’.
Het is de tweede keer in een week tijd dat Facebook de afbeelding weghaalt. Vorige week gebeurde dat gelijktijdig met het verwijderen van een spotprent van cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Die afbeelding werd echter na korte tijd door het sociale netwerk weer teruggeplaatst met de mededeling dat de prent foutief was verwijderd. Het verwijderen van de afbeelding van TIJM werd niet door Facebook gecorrigeerd.
TIJM plaatste daarop maar een nieuwe afbeelding , met daarbij een bijgewerkt bericht waarin het beleid van Facebook en ‘de lange arm van Ankara’ op de hak werden genomen. Ook die kon op het sociale netwerk echter niet door de beugel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.