Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechts leverde mogelijk wapens aan terroristen Charlie Hebdo

  •  
16-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
harmant300.jpg
Ex-lid Front National en vriendin verdacht van verkoop van wapens aan daders
Dinsdag heeft het Franse gerechtshof twee nieuwe verdachten aangemerkt in het onderzoek naar de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Het onderzoek vindt plaats in een wat onverwachte hoek, namelijk die van extreemrechts.
Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be
Eén van de verdachten is Claude Harmant. De 52-jarige man is een voormalig lid van de ordedienst van het extreemrechtse Front National van Marine le Pen. Harmant en zijn vriendin zitten al sinds begin dit jaar in de gevangenis, in verband met een onderzoek naar wapenhandel. Daarbij komt nu de verdenking van de verkoop van wapens aan Amédy Coulibaly, de man die onder meer een politieagent en vier mensen in een joodse supermarkt vermoordde.
De politie onderzoek nu de betrokkenheid van Harmant. In het wapenarsenaal van Coulibaly vond de politie ten minste vijf wapens die zouden zijn verkocht door Claude Harmant en zijn vriendin. De twee zouden oude Oost-Europese wapens hebben hersteld om ze door te kunnen verkopen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.