Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erdogan kan niet tegen Duits grapje

  •  
28-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
Een satirisch programma op de Duitse televisie heeft voor woede gezorgd bij de Turkse overheid. De Duitse Ambassadeur is dinsdag ontboden op het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt Nu.nl. Verwacht wordt dat Turkije bij deze ontmoeting formeel protest zal aantekenen tegen de tv-uitzending.
Het gaat om een aflevering van het programma  Extra 3. Daarin werd op 17 maart in een liedje met de titel “Erdowi, Erdowo, Erdogan” de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de hak genomen. In het liedje ging het onder andere over het paleis dat Erdogan aan de Bosporus heeft laten bouwen en het gebrek aan persvrijheid in Turkije.
De Turkse regering laat in eigen land vaker zien niet tegen kritiek op Erdogan te kunnen. Geregeld worden websites of sociale netwerken uit de lucht gehaald, om zo kritiek op de overheid of de president de kop in te drukken. Ook wil de Turkse regering het mogelijk maken om journalisten voortaan als terrorist te kunnen berechten. Dit weekend startte in Turkije het proces tegen journalisten Can Dündar en Erdem Gül. Bij dat proces waren buitenlandse diplomaten aanwezig die, tot grote onvrede van Erdogan, via Twitter verslag deden van het proces.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.