Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erdogan houdt Nederturken vast in Turkije

  •  
06-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Schiphol, dag na aanslag in Istanbul

© 2016-06-29 00:00:00 AMSTERDAM - Borden van Turkish Airlines op Schiphol, een dag na de aanslagen op het Turkse vliegveld Ataturk in Istanbul. ANP FREEK VAN DEN BERGH

Meerdere Turkse Nederlanders mogen Turkije niet verlaten. Voor mensen die kritisch zijn over het regime van president Erdogan geldt een uitreisverbod. Zeker tien en mogelijk honderd mensen mogen het land niet uit, veelal mensen die op vakantie of familiebezoek waren. Dat schrijft de NOS.
Zo is van een Turkse Nederlander bekend dat hij al maanden het land niet uit mag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft contact met mensen die problemen hebben om Turkije te verlaten. Hoeveel mensen dat zijn wil het ministerie niet bekend maken. Zij die dat willen kunnen bijstand krijgen van de Nederlandse ambassade in Ankara en bij het consulaat-generaal in Istanbul.
Onder de mensen die het land niet uit mogen zijn onder meer Turkse Nederlandsers die in verband worden gebracht met de Gülenbeweging. Die beweging wordt door de Turkse overheid in verband gebracht met de mislukte coup van vorig jaar.

Meer over:

turkije, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.