Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Enschedese terroristen vier jaar cel in voor aanslag op moskee

  •  
27-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
238 keer bekeken
  •  
14487096103_ab2c7ecc29_o

© cc-foto: Andrew Robinson

Vijf rechtsradicalen uit Enschede die eerder dit jaar probeerden met een brandbom een moskee te verwoesten zijn veroordeeld tot vier jaar cel. Voor vier van de daders is een jaar van de straf voorwaardelijk, bij de vijfde is dat twee jaar omdat hij spijt heeft betuigd. De rechtbank volgt de eis van Justitie. Een van de daders liep tijdens het voorlezen van het vonnis boos weg.
De aanslag met een molotovcocktail werd gepleegd terwijl er in het gebouw mensen aanwezig waren. Een van de daders werd al snel door buurtbewoners gepakt. Door de knullige uitvoering van de aanslag en de alerte reactie van het moskeepubliek bleef de schade beperkt.
Het AD meldt :
"Zij waren allen nauw betrokken bij de protestbeweging DTG, Demonstranten tegen Gemeente. Die voerde felle actie tegen de komst van asielzoekers naar ons land en de bouw van een azc tussen Enschede en Glanerbrug. Ook werd extreemrechts materiaal bij de vijf gevonden, rechts-extremistische foto’s en songs. "
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.