Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eet één dag geen rundvlees en bespaar evenveel water als een maand niet douchen

  •  
20-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2250 keer bekeken
  •  
HP/De Tijd schrijft in een artikel dat je met één dag geen vlees eten, evenveel water kunt besparen als je gebruikt met een maand lang dagelijks douchen. De vergelijking klinkt haast surreëel. Reden voor NRC Handelsblad om de vergelijking te fact checken. De uitkomst: de bewering is waar.
Hoe het zit De vleeskoe is het meest ‘waterintensieve’ consumptiedier: zo’n 15.400 liter water wordt verbruikt per kilo vleeskoe. Hierbij gaat het niet alleen om het water dat de koe drinkt, maar ook het water dat nodig is voor het schoonmaken van de stallen en het water dat nodig is voor het verbouwen van hun voedsel. In totaal komt het afgerond en omgerekend neer op 1.500 liter water per 100 gram.
Bij het douchen verbruiken we volgens waterbedrijf Vitens in 2013 gemiddeld 119 liter water per persoon per dag. 51,17 liter water gaat door het doucheputje. In totaal komt dat inderdaad neer op zo’n 1.569 liter water per persoon, per maand.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.