Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste Lagerhuisdebat zware dobber voor Krol

  •  
20-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
dobber
De verkiezingen komen eraan! Reden voor DWDD om vanaf maandag 20 februari het debatprogramma Het Lagerhuis een plek te bieden. In ‘DWDD Heimwee: Het Lagerhuis’ zijn in de vier maandagen voor de verkiezingen de bankjes, de aftelklok en Paul Witteman de vertrouwde elementen, maar met een geheel nieuw panel. Uit alle lagen van de Nederlandse samenleving zijn twintig nieuwe geboren debaters geselecteerd. Iedere aflevering sluiten twee lijsttrekkers aan bij dit panel om, in de DWDD-studio, te discussiëren over actuele verkiezingsonderwerpen. In deze eerste editie zijn dat Henk Krol van 50Plus en Lodewijk asscher van de PvdA. Krol blijkt echter bijna niemand te overtuigen van zijn stelling: “Gepensioneerden zijn fors in koopkracht achter gebleven en dat moet snel gerepareerd worden.”
Over de 4e stelling: “Als de PVV de AOW terug wil brengen naar 65, dan is dat een prima coalitiepartner” gaan Asscher en Krol rechtstreeks en fel met elkaar in discussie:
De jury op Twitter was genadeloos:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.