Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitsland telt 3500 xenofobische aanvallen op vluchtelingen vorig jaar

  •  
26-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
refugees
Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat er in 2016 zo’n 3500 xenofobische aanvallen op vluchtelingen en migranten zijn geweest. Ongeveer 560 mensen zijn gewond geraakt, waaronder 43 kinderen en vrijwilligers. Dat houdt in dat er gemiddeld tien keer per dag een racistisch geweldsdelict plaatsvindt.
Het meeste geweld richting de mensen vond buiten de opvanglocaties plaats maar 988 keer werden vluchtelingen bij hun eigen onderkomen aangevallen, soms werd er zelfs brand gesticht. Medewerkers en vrijwilligers van asielzoekerscentra waren 217 keer slachtoffer van de agressie. In 2016  werden 990 centra aangevallen.
De politieke partij Die Linke heeft de vragen gesteld en verwondert zich erover dat de regering niets doet. Volgens de partij wordt er zoveel nadruk gelegd op geweld vanuit vluchtelingen, terwijl uit onderzoek blijkt dat extreem-rechts een enorme dreiging vormt voor mensen en de democratie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.