Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Dringen op rechts, weer een nieuwe 'politieke beweging': GeenPeil'

  •  
03-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eindfeest GeenPeil

© 2016-04-06 19:57:43 AMSTERDAM - Het eindfeest van Geenpeil waarbij met collegae en sympathisanten de uitslag van het referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekraine gevolgd wordt

De gezichten van het Oekraïne-referendum leken ten tijde van het referendum nog eensgezind, maar niets lijkt nu minder waar. Jan Roos kondigde eerder al aan namens VNL mee te willen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen, Thierry Baudet besloot met zijn eigen Forum voor Democratie zich in de strijd te mengen, ook Jan Dijkgraaf doet nu mee en doet een gooi naar het pluche. Dijkgraaf wil dat doen namens de nieuwe “politieke beweging” GeenPeil. Voor zover duidelijk gaat het niet om een grap.
Jan Dijkgraaf wordt maandag 5 december gelanceerd als de lijstrekker van GeenPeil. Hij is woedend over hoe premier Rutte omgaat met de uitslag van het raadgevende Oekraïnereferendum en wil nu naar verluidt de politiek ‘van binnenuit’ opschudden. Het is echter de zoveelste partij die zich op rechts mengt. Uit peilingen bleek eerder al dat het geen extra zetels op rechts zal opleveren maar wel een verdere versplintering van het landschap, schrijft AD.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.