Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Draaideurpoliticus Teeven en de bende bij de VVD

  •  
25-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kee_300_07.jpg
Kee en Van Jole bespreken de liberale puinhopen
Joop-eindredacteur Francisco van Jole en Pauw-redacteur Peter Kee bespreken in de rubriek Oh Oh Den Haag bij De Nieuws BV het gerommel in de VVD. Volgens Van Jole lijkt er maar geen einde te komen aan de affaires en roept dat onder meer vragen op over de leiderschapskwaliteiten van fractievoorzitter Zijlstra.
De altijd goed geïnformeerde Kee ziet dat totaal anders. Volgens hem is de sores een gevolg van de razendsnelle groei van de partij. De kiezers lijken er bovendien niet om te malen. Van Jole trekt een vergelijking met de Britse Conservatieven die lang zo populair waren dat geen schandaal ze leek te schaden. Tot de publieke opinie plots omsloeg en de partij vervolgens jarenlang uit de gratie raakte.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-03-25_om_17.20.01.png
Wat vinden de commentatoren verder van de ‘zetelroof’ die vandaag plaatsvond bij de liberalen en wie denken ze dat de volgende VVD’er is die voor problemen gaan zorgen?
Nog meer interessante fragmenten van De Nieuws BV? Klik hier.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.