Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Doorgeslagen Trump houdt bizarre persconferentie

  •  
17-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
US-POLITICS-TRUMP

© 2017-02-16 14:05:35 US President Donald Trump speaks during a press conference on February 16, 2017, at the White House in Washington, DC. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm

Donald Trump gaf donderdagavond een impromptu persconferentie. Na een meer dan een uur Trump waren de journalisten het unaniem eens: deze man spoort niet. De losgeslagen president gebruikte het grootste gedeelte van de persconferentie om de media te beschuldigen van leugens en op te scheppen over zaken waar geen enkele feitelijke onderbouwing voor was.
Bizarre beweringen De persconferentie was in eerste instantie in het leven geroepen was om bekend te maken dat Alexander Acosta genomineerd is om minister van Werkgelegenheid te worden. Dit was echter ook de eerste mogelijkheid voor journalisten om Trump aan de tand te voelen over de banden van zijn kabinet met Rusland en het aftreden van Michael Flynn. De Amerikaanse president reageerde met een incoherente aaneenschakeling van bizarre beweringen, persoonlijke aanvallen en gemakkelijk te weerleggen leugens.
Hier is een overzicht van de dieptepunten:
Toen hij hardop mijmerde over een nucleaire holocaust:
En vervolgens op het niveau van een basisschoolleerling uitlegde wat uranium was:
Toen hij een orthodox-joodse verslaggever een leugenaar noemde en zichzelf bestempelde als de minst antisemitische en minst racistische persoon ooit:
Toen hij een vraag kreeg van een zwarte journaliste over de CBC, een comité van zwarte leden van het Amerikaanse congres, en vroeg of de journaliste niet even een afspraak voor hem kon maken:
Toen hij zei dat de lekken van informatie over de banden tussen Rusland en de V.S. absoluut echt waren, maar de verslaggeving over die lekken ‘fake news’ waren:
Toen hij opschepte en loog dat hij de verkiezingen gewonnen had met het hoogste aantal electorale stemmen ooit, een journalist hem de feiten presenteerde en hij het volgende antwoord gaf:
‘Absolutely crazy’ De Amerikaanse president beweerde ook dat zijn regime tot nu toe werkt ‘als een geoliede machine’, dat de implementatie van zijn moslimban ‘soepel was verlopen’, en wilde op het laatst alleen nog maar vragen van ‘vriendelijke journalisten’ beantwoorden. Voor wie nog niet genoeg heeft is de volledige persconferentie hier terug te zien en is hier een transcriptie te lezen dat van commentaar is voorzien door de Washington Post. Maar je weet dat er iets heftigs aan de hand is als zelfs Fox News de persconferentie ‘absolutely crazy’ noemt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.