Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dit meisje mocht niet bij Abercrombie werken wegens haar hoofddoek

  •  
26-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
samantha300.jpg
Samantha Elauf maakte er een zaak van en het Hooggerechtshof in Washington lijkt haar in het gelijk te stellen
De (mannelijke) modellen van kledingmerk Abercrombie & Fitch verschijnen steevast met ontbloot bovenlijf; op posters, maar ook in de winkelstraten. En als bloot kan, dan moet een hoofddoek ook kunnen, dachten de rechters die de zaak van Samantha Elauf woensdag in Washington behandelden. Elauf werd na haar sollicitatie naar een baan op de kinderafdeling van een van de winkels in 2008 niet aangenomen met als reden dat ze een hoofddoek draagt. Die zou niet passen bij de dresscode van het bedrijf.
De Amerikaanse versie van de commissie gelijke behandeling klaagde de winkelketen aan namens Elauf. De zaak werd woensdag behandeld en hoewel de rechters nog geen uitspraak hebben gedaan, blijken ze weinig begrip voor het standpunt van Abercrombie & Fitch op te kunnen brengen. Die verweren zich door te zeggen dat de toen 17-jarige Samantha tijdens het sollicitatiegesprek niet had gezegd dat ze een hoofddoek draagt uit religieuze overwegingen. Waarop de rechters zeiden dat ze dat zelf wel hadden kunnen bedenken. Volgens de advocaat van de winkelketen zou dat betekenen dat het bedrijf zijn personeel moet trainen op het herkennen van stereotypen.
RTEmagicC_samantha300300.jpg
Foto: Samantha Elauf in 2012 (cc: Aslan Media )

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.