Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dit is waarom Trump zijn 'normaalste speech ooit' niets verandert

  •  
03-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Trump gaf afgelopen week zijn eerste toespraak voor het Amerikaans congres. Het was ook voor het eerst in tijden dat de Amerikaanse president volledige zinnen uitte zonder iemand direct te beledigen. Voor een gemiddeld mens niet zo moeilijk zou je denken en al helemaal niet voor de leider van één van de machtigste landen ter wereld. Helaas zijn de verwachtingen bij Trump zo laag dat dit gegeven ervoor zorgde dat media weer jubelend spraken over zijn presidentieel voorkomen. Het had misschien ook ermee te maken dat hij de pers dit keer niet aanviel.
Trevor Noah van de Daily Show stelt dat media er daarom elke keer weer in trappen en vergeten dat hij ongrondwettelijk decreten en uitvoert, de rechten van minderheden zoals transgenders, natives, zwarte mensen beperkt, het klimaat schaadt en het bedrijfsleven ongecontroleerd op z’n beloop laat. Zijn normaalste speech ooit maakt niets uit en dit is waarom.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.