Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dijsselbloem: Grieken gaan weer geld krijgen

  •  
22-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
dijsselbloem300_06.jpg
Nieuwe steun is volgens minister van Financiën overmijdelijk ... Oppositie eist opheldering, maar VVD en PvdA blokkeren debat
Eind 2014 stopt de huidige steunoperatie voor Griekenland. Europa zal dan onvermijdelijk Griekenland weer te hulp moeten schieten. Dat zegt minister Dijsselbloem tegenover het Financieele Dagblad.
Het is voor het eerst dat Dijsselbloem in het openbaar erkent dat Griekenland na 2014 aangewezen blijft op hulp. Toch noemt hij het ‘geen nieuws’. Eerder zei zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble overigens al dat Griekenland van hulp afhankelijk blijft.
De uitspraken van Dijsselbloem hebben extra gewicht omdat hij naast minister van Financiën ook voorzitter van de Eurogroep is.
De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering van het kabinet over een nieuwe steunoperatie voor Griekenland. Dat meldt NOS. De SP zet vraagtekens bij Dijsselbloems uitleg, PVV-leider Wilders spreekt van verraad en CDA-Kamerlid Van Hijum noemt de uitspraken ontijdig en onverstandig. Een aantal partijen wil voor het einde van het reces nog een commissievergadering houden, maar VVD en PvdA hebben daar geen behoefte aan.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.