Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DENK zet Azarkan op twee, Kuzu wordt lijsttrekker

  •  
30-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
DENK presenteert verkiezingsprogramma

© 2016-11-14 14:01:18 ROTTERDAM - Selcuk Ozturk en politiek leider Tunahan Kuzu (R) tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma van DENK. ANP ARIE KIEVIT

Vrijdagavond heeft de politieke beweging DENK de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 bekend gemaakt. Zoals verwacht wordt Tunahan Kuzu de lijsttrekker. Zijn running mate is niet Selçuk Öztürk maar Farid Azarkan. Öztürk staat op de derde plaats. De vierde plaats wordt bezet door de 34-jarige ambtelijk secretaris Gladys Albitrouw. Zij is al actief voor DENK. Stephan van Baarle (25), beleidsmedewerker in de Tweede Kamer staat op vijf. In totaal telt de lijst 18 namen.
Schermafbeelding-2016-12-30-om-21.34.50
DENK is in november opgericht, nadat Kuzu en Öztürk zich afscheidden van de PvdA. Samen met Azarkan en Sylvana Simons vormden zij de politiek beweging. Simons besloot onlangs niet verder te gaan met de heren en maakte via de media bekend o p te stappen, omdat zij haar idealen binnen DENK niet zou kunnen verwezenlijken. Zij richtte haar eigen partij op.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.