Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De verbluffend domme redenen waarom dit dorpje zonnepanelen afwees

  •  
14-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
dimbulb.jpg
Zonnepanelen zouden 'alle energie opslurpen' en plantengroei belemmeren
De uitkomst van een openbare vergadering van de gemeenteraad in Woodland, North Carolina, geeft een deprimerend inkijkje in de belevingswereld van sommige Amerikanen. Niet gehinderd door enige kennis slaagden zij er onlangs met compleet uit de lucht gegrepen en volslagen idiote “argumenten” in om te voorkomen dat er een zonneboerderij zou worden aangelegd op een braakliggend stuk grond langs de snelweg, in de buurt van hun dorp.
Inwoner Bobby Mann sprak tijdens de vergadering de vrees uit dat de zonnepanelen alle energie zouden opslurpen waardoor bedrijven zich niet meer in Woodland zouden vestigen.
Gepensioneerde lerares Jane Mann, uitte de zorg dat de zonnepanelen de fotosynthese van planten in de weg zou zitten. Ze had namelijk wat dorre struiken gezien in de buurt van zonnepanelen en die zouden dood zijn omdat ze niet genoeg zonlicht kregen. Ook was ze ervan overtuigd dat de zonnepanelen kankerverwekkend zouden zijn.
Ondanks het feit dat er geen greintje bewijs bestaat dat bovenstaande claims ondersteunt, werd de aanvraag voor de nieuw te bouwen zonneboerderij niet alleen afgewezen door de gemeenteraad, maar werd er zelfs een moratorium op dergelijke ‘solar farms’ aangenomen.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.