Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Conservatieve student verbrandt geld voor ogen dakloze

  •  
10-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_2
In Engeland is met verbijstering gereageerd op beelden van een conservatieve student die in Cambridge voor de ogen van een dakloze een biljet van 20 pond probeert te verbranden. De student is lid van de Cambridge University Conservative Association. De organisatie heeft hem inmiddels geschorst en ontkent dat hij op de bewuste avond een clubevent bezocht. De uitdossing van de student roept niettemin vragen op omdat hij gekleed was in jacquet met een wit strikje, een combinatie die gereserveerd is voor de belangrijkste bijeenkomsten.
geld
Een video van de actie ging rond op Snapchat en beelden ervan zijn onthuld door de onafhankelijke universiteitskrant The Tab. Hulpverleners verklaren dat daklozen vaak worden gepest door dronken studenten. Volgens geruchten zou het verbranden van een 50 pond biljet ten overstaan van een dakloze behoren tot de ontgroeningsrituelen van een de meest prestigieuze conservatieve studentenclubs.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.