Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

COA sluit vijftien noodopvanglocaties omdat er steeds minder asielzoekers zijn

  •  
28-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Laatste bus met asielzoekers verlaat Heumensoord

© 2016-04-26 13:42:25 NIJMEGEN - De laatste vluchtelingen verlaten tentenkamp Heumensoord. Bewoners worden over heel Nederland verspreid naar noodopvanglocaties en asielzoekerscentra. ANP REMKO

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft besloten vijftien noodopvanglocaties te sluiten. Dat wordt de komende weken gedaan omdat het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt aan het afnemen is. Ook wordt er afscheid genomen van tijdelijk personeel en worden de plannen voor nieuwe locaties op standby gezet, meldt directeur Gerard Bakker.
Volgens Bakker verandert de situatie met vluchtelingen die naar Europa komen constant. Een paar maanden geleden werd er door politici en media gesproken van een ‘tsunami’, die nu wel blijkt mee te vallen. Daardoor is er meer mogelijkheid om de asielzoekers die nu in een noodopvang zitten naar reguliere azc’s te verplaatsen. Locaties die al in de bouw zijn, worden wel afgemaakt.
foto: asielzoekers verlaten noodopvang Heumensoord
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.