Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Christelijke partijen willen Giphart mogelijk vervolgen om vloeken bij de NPO

  •  
27-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
gvd
Op 30 januari bestond de bond tegen het vloeken 100 jaar. Een gelegenheid die door schrijver Ronald Giphart werd aangegrepen om in zijn column voor de NieuwsBV op Radio 1 uit te leggen waarom hij vloeken niet alleen noodzakelijk, maar soms zelfs heerlijk vindt:
In de bewuste column laat Giphart de ‘godverdomme’s rijkelijk vloeien, tot ontsteltenis van christelijke Eerste Kamerleden. Joop Atsma (CDA), Mirjam Bikker (CU), Peter Schalk (SGP) en Henk ten Hoeve (Onafhankelijke Senaatsfractie) stelden daarom op 16 februari Kamervragen aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (VenJ).
Volgens de Eerste Kamerleden wordt de NPO “misbruikt” om “ongelimiteerd te vloeken en zelfs ‘vloeken voor de lol’ aan te bevelen” en zou dit in strijd zijn met de Mediawet. Bovendien willen zij van de staatssecretaris van Justitie, Klaas Dijkhoff, weten of hij het ermee eens is dat de uitzending gezien kan worden als het “opzettelijk beledigend uitlaten over iets wat voor sommige groepen in de samenleving heilig is” en dat het “onnodig en ernstig beledigend uitlaten over iemands geloof(sbeleving)” voorkomen zou moeten worden. Zij vragen hem dan ook naar de mogelijkheden voor vervolging binnen Artikel 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht.

Meer over:

politiek, vloeken, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.