Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Christelijke homohaters gaan demonstreren bij uitvaarten Orlando

  •  
17-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
292 keer bekeken
  •  
westboro
Leden van de beruchte Amerikaanse Westboro Baptist Church hebben aangekondigd te gaan demonstreren bij de uitvaarten van homo’s die bij de aanslag op club Pulse in Orlando zijn omgekomen. In een verklaring stelt de kerk dat de schutter die 49 mensen ombracht “door God is gezonden” en baseert zich daarbij op bijbelteksten.
De Westboro Baptist Church, die enkele tientallen leden telt, staat bekend om zijn extremistische ideeën. De gemeenteleden demonstreren bij begrafenissen van homo’s met teksten als ‘God haat flikkers’. Ook wordt er gedemonstreerd bij begrafenissen van militairen die gesneuveld zijn in Afghanistan en Irak. Ook zij zijn volgens de kerkgangers gestraft door God.
Er is getracht de acties van de extremistische kerk tegen te gaan maar juridisch valt er weinig tegen te ondernemen omdat de uitermate kwetsende acties vallen onder vrijheid van meningsuiting, dan wel vrijheid van religie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.