Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Chelsea supporters veroordeeld voor racistisch geweld in Parijs

  •  
03-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-01-03 om 18.52.42
  Vier supporters van de Engelse club Chelsea die zich  in februari 2015 racistisch hebben misdragen in Parijs, zijn door de rechter in Frankrijk veroordeeld voor racistisch geweld. Destijds dook een video op waarin duidelijk te zien is hoe de supporters, die op weg waren naar een wedstrijd van hun club tegen Paris Saint-Germain, een zwarte man die het rijtuig wil betreden hardhandig tegenhouden. Tegelijkertijd zongen ze: “We zijn racistisch en dat vinden we fijn.” Chelsea wist de supporters op te sporen en een stadionverbod op te leggen, daar komt nu de uitspraak van de rechter bij.
Twee van de vier mannen waren aanwezig bij de uitspraak. Zij zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 en acht maanden. De andere twee Chelsea-fans zijn veroordeeld tot 12 maanden voorwaardelijk. Ook moeten ze het slachtoffer in totaal 10.000 euro betalen. De mannen zeggen overigens dat ze het allemaal niet racistisch hebben bedoeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.