Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bussemaker: ontmoedigen van homoseks verdient geen subsidie

  •  
03-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rainbowwrist
Minister Jet Bussemaker gaat onderzoeken of een stichting die zich richt op homo’s met een christelijke achtergrond onterecht subsidie krijgt van het ministerie van Onderwijs. De stichting Hart van Homo’s promoot ‘vriendschap zonder seksuele relatie’ bij LHBT’ers die bij de organisatie aankloppen op zoek naar steun.
Bussemaker benadrukt dat de subsidie juist bedoeld is om de sociale acceptatie van LHBT’ers in religieuze kring te bevorderen en zegt tegen de NOS :
"Sociale acceptatie kan op verschillende manieren, en dat betekent dat je niet alleen moet kunnen ontdekken dat je LHBT’er bent en dat het bespreekbaar wordt, maar dat je het ook moet kunnen doen."
De minister gaat op korte termijn met de organisatie om de tafel en sluit niet uit dat de subsidie vervolgens wordt ingetrokken, omdat de doelstellingen van de stichting in strijd zijn met de subsidievoorwaarden.
Afbeelding: screenshot Youtube

Meer over:

lhbtq, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.