Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Buitenlanders belaagd in Keulen

  •  
11-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-01-11-om-08.56.33
Aanval door grote groep Duitsers was vermoedelijk een wraakactie
Zondagavond zijn in het centrum van Keulen buitenlandse inwoners van de stad aangevallen. Bij de aanvallen raakten twee Pakistanen en een Syriër gewond. Dat melden lokale media. Twee van de slachtoffers moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.
Een groep van ruim twintig man viel aan het begin van de avond zes Pakistanen aan. Even later werd in de binnenstad een Syriër aangevallen door zeker tien Duitsers. Nog onduidelijk is wie achter de aanvallen zitten. De politie houdt rekening met zowel rechts-extremisten als hooligans. Zondagavond werden ruim honderd verdachten gecontroleerd, twee van hen zitten nog vast.
De aanvallen zijn vermoedelijk een wraakactie op de massale aanrandingen en berovingen op Oudjaarsnacht. Inmiddels is het aantal vrouwen dat daarvan aangifte heeft gedaan gestegen tot boven de 500. Syrische vluchtelingen schreven zondag een brief waarin zij de daden veroordelen: ‘Wat in Keulen is gebeurd, toont niet het ware Syrische volk. Die aanranders zijn misdadigers.’
Bron: HLN

Meer over:

keulen, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.