Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brandstichting vermoed bij beoogde moskee Culemborg

  •  
28-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-12-28-om-22.58.35
In Culemborg is woensdagavond een grote brand uitgebroken in het gebouw waar binnenkort een nieuwe moskee moet komen. Het pand, een oud zwembadgebouw, stond nog leeg. De brand is vermoedelijk aangestoken.
Dat er mogelijk kwade opzet in het spel is, is volgens een medewerker van de gemeente omdat het pand volledig afgesloten is van gas en elektra. De voorzitter van het moskeebestuur heeft ook laten weten dat het pand volledig afgesloten was, waardoor alleen via inbraak toegang verkregen kon worden. Ook hij denkt daarom dat de brand aangestoken is.
Rond 9 uur ’s avonds sloegen de eerste vlammen uit het dak. Een uur later liet de brandweer weten dat het volledige gebouw in brand stond. Omwonenden zijn geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling. Ook bevat de fundering asbest, maar dat komt volgens de brandweer niet vrij.
Het pand werd in april van dit jaar aangekocht door de Vereniging Islamitische Gemeenschap Culemborg om er een moskee van te maken. De voorzitter van de vereniging hoopt dat het geen specifiek tegen hen gerichte actie is. De vereniging bestaat al twintig jaar in Culemborg en heeft naar eigen zeggen nog nooit problemen gehad.

Meer over:

culemborg, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.